• Weg met de baas !

    Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie de gospeltoer op? En met je collega’s – met of zonder de baas – gospel zingen? Organiseer dan een Gospel Workshop met de authentieke muziek, microfoons en gospel choir robes en zorg zo voor de ideale teambuildingsessie! Sluit af met jullie eigen originele mini-concert!

  • Je bent jong en geraakt plots zanger !?

    Ook dit seizoen treden The Day by Day Gospel Singers op in alle Vlaamse steden op huwelijken, feesten en bedrijfsrecepties. Ben je tussen 22 en 66 en wil je je laten klaarstomen tot leadsinger of backing vocalist? Ga dan naar onze stemtestpagina. Want: “If you can walk, you can dance. And if you can talk, you can sing!”

The Day by Day Gospel Singers op bezoek bij The Harlem Gospel Choir

18.12.2018

In Casino Kursaal in Oostende trad The Harlem Gospel Choir op, het summum van de zwarte gospel. Negen prachtige solostemmen die in koor heerlijk zwoel klonken. Verbazend hoe goed ieder van hen als solist is. Menig ingetogen solonummer werd dan ook tijdens hun concert gebracht en gebruikt om de overgang te maken van pauze naar deel twee en van uptempo-nummers naar meer ingetogen traditionals. Helaas waren dit de oeroude negrospirituals en tradionals die vooral heel gevoelig en emfatisch werden vertolkt en daardoor als gemakkelijk opvulsel overkwamen. Een Aretha Franklin-medley was de tribute aan de Queen of Soul in deel één en enkele christmas carols het obligate setje in deel twee. Teveel gemakkelijke voorspelbaarheid, strak afgemeten in twee sets van drie kwartier, onderbroken door een veel te lange pauze. Een pauze die abrupt inging op het moment dat één van de mannelijke leadsingers juist iedereen in de zaal op zijn voeten had gekregen en luid deed meeklappen. Doe dan door, verdorie! De negen zwarte zangers stonden ook te lang en te braaf op één rij. Want wanneer ze naar voren kwamen, voelde je hun impact op het publiek stijgen. Maar na één nummer… meteen weer op hun veilige rij. Je hoeft niet met velen te zijn om een goed klinkend gospelkoor te zijn; 9 zangers bij The Harlem Gospel Choir en 7 bij The Day by Day Gospel Singers, maar je moet je wel in het zweet werken! Je smijten, je emoties projecteren, je passie en verhaal overdragen op je publiek! Komt ook grotendeels door de nummerkeuze. Geen veilige negrospirituals en Rural Old School Traditionals voor The Day by Day Gospel Singers, maar wel Contemporary Urban Gospel zoals van Kirk Franklin, Yolanda Adams, Vicky Winans en Shirley Caesar. We pikten vandaag heel wat op en blijven ons perfectioneren… Day by Day!

Comments are closed.

... aside ...