• Weg met de baas !

    Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie de gospeltoer op? En met je collega’s – met of zonder de baas – gospel zingen? Organiseer dan een Gospel Workshop met de authentieke muziek, microfoons en gospel choir robes en zorg zo voor de ideale teambuildingsessie! Sluit af met jullie eigen originele mini-concert!

  • Je bent jong en geraakt plots zanger !?

    Ook dit seizoen treden The Day by Day Gospel Singers op in alle Vlaamse steden op huwelijken, feesten en bedrijfsrecepties. Ben je tussen 22 en 66 en wil je je laten klaarstomen tot leadsinger of backing vocalist? Ga dan naar onze stemtestpagina. Want: “If you can walk, you can dance. And if you can talk, you can sing!”

Huwelijk

7.06.2016

Het ergste wat ons kan overkomen is een plotse begrafenis vlak vóór een huwelijk! Twee uur van geluidsmateriaal en gospel choir robes uitladen, opstellen, kabels leggen, microfoons en luidsprekers aansluiten, soundchecken, omkleden en ook nog een kwartier vóór aanvang van de plechtigheid de gasten van onze klant muzikaal verwelkomen, worden daardoor gecomprimeerd tot hoogstens drie kwartier! Ramp, oh ramp!!! Maar we hebben het gered en niemand heeft er iets van gemerkt. En zo hoort het ook. The Day by Day Gospel Singers zijn een goed geoliede machine; op elkaar ingespeeld, zowel qua zang als qua samenwerking. De pianist van de familie en de creative planner die de hele dag in goede banen leidde, hadden er duidelijk meer last van want zij deden ons veel te snel stoppen met zingen tijdens het kwartier vooraf. De limousines waren nog maar amper gearriveerd en de hele suite moest dus nog binnenkomen en plaatsnemen. Tijd te over dus voor ons om onze nieuw-ingestudeerde a capella-versie van ‘I’m gonna sing’ en van ‘Rock-a my soul!’ te zingen. Maar de pianist zette reeds Pachelbels Canon in D in en moest die dan natuurlijk tot bijna driemaal toe herhalen voordat de bruid en de bruidegom binnen waren. ‘To make you feel my love’, ‘A wedding day’ en ‘The book of love’ waren de verzoeknummers van bruid Sarah en die hebben we dan ook met heel veel oprechte emotie voor haar en Philip gezongen. ‘You’ve got a friend’ ging met luide drums en basgitaren over in ‘Oh happy day!’. En dan het ‘Onze Vader’… je kon bij Roma Poitevins solopartij een speld horen vallen. ‘Kumbaya’ in onze house-versie zet echt steeds iedereen aan om enthousiast en klappend het bruidspaar voor te gaan, de kerk uit. De familieleden van het koppel zongen voor de zegen meerstemmig ‘Stand by me’, begeleid door hun eigen familieleden/muzikanten. De kerk was groot en de klank zat echt perfect. Rita, de moeder van de bruid, had voor onze zangers in Brasserie De Hoogpoort gereserveerd, vlak tegenover de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Temse, waar we achteraf samen mochten eten en drinken. Dank je voor deze heerlijke ontvangst, lieve mensen, en we hebben ons dan ook met kracht en extra mooie ingetogen solopartijen gegeven! Sarah zong als bruid elk nummer zichtbaar mee en trok zich – tot ergernis van haar eigen ceremoniemeester – niets aan van haar lange sleep toen ze hand-in-hand met kerverse echtgenoot Philip spontaan rechtsprong bij ‘Oh happy day!’ en haar familieleden, vrienden en gasten het voorbeeld gaf. Heerlijk om te doen en wederom een gelukzalig gevoel voor onze zangers! Wij verwelkomen trouwens de Oostvlaamse Chantal Brondeel en de met Afrikaanse roots gezegende Zoë Ehuhu als nieuwe kandidaat-gospelsingers die na hun stemtest van vorige week vanaf september ons intensieve opleidingstraject zullen doorlopen en al over twee maanden samen met The Day by Day Gospel Singers op het podium zullen staan. Ik ben weer een apetrotse dirigent! 🙂

Comments are closed.

... aside ...