• Weg met de baas !

    Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie de gospeltoer op? En met je collega’s – met of zonder de baas – gospel zingen? Organiseer dan een Gospel Workshop met de authentieke muziek, microfoons en gospel choir robes en zorg zo voor de ideale teambuildingsessie! Sluit af met jullie eigen originele mini-concert!

  • Je bent jong en geraakt plots zanger !?

    Ook dit seizoen treden The Day by Day Gospel Singers op in alle Vlaamse steden op huwelijken, feesten en bedrijfsrecepties. Ben je tussen 22 en 66 en wil je je laten klaarstomen tot leadsinger of backing vocalist? Ga dan naar onze stemtestpagina. Want: “If you can walk, you can dance. And if you can talk, you can sing!”

Huwelijksviering

28.08.2014

We hebben die dag vrijwel alle provincies doorkruist. Eerst trokken alle zangers vanuit Antwerpen, Limburg en Brabant naar het verre West-Vlaanderen voor het eerste optreden om 11 uur die dag. Om dan tegen 15u30 ons snel klaar te maken en alles op te stellen voor de huwelijksceremonie van Heidi en Joris in het Oostvlaamse Geraardsbergen. We hebben die dag ‘De Muur’ echt wel gedaan! De ceremonie ging buiten door, de wolken beloofden niet veel goeds. Maar bruid en bruidegom straalden zo, dat ook de zon doorbrak en de rest van de dag van de partij bleef. Zelfs de zonnenbrillen moesten bij de gasten worden bovengehaald. Mooie mensen, een mooi koppel en stevige uptempo gospelnummers van The Day by Day Gospel Singers. Ook de romantische noot ontbrak niet. Onze leadsingers haalden hun zwoelste stem boven en verdienden alle aandacht van alle gasten. De bruidegom heeft alles goed bestudeerd; het leek wel of hij een eigen gospelkoortje wilde starten! Want ook Joris en Heidi hebben genoten van de zang. Veel koppels zitten er zo gespannen bij en zijn nog zo met de organisatie bezig – zelfs tijdens de viering – dat de spanning van hun gezichten staat af te lezen en ze zelfs niet horen dat we hún verzoeknummers aan het zingen zijn die voor hen bij het boeken van het optreden en het heen-en-weer mailen over onze inbreng op hun viering toch ò zo belangrijk waren. De inbreng van de voorganger van rent-a-priest werd door de gasten minder gesmaakt. De man was ook veel te lang zelf aan het woord en had veel teksten – die hij nu zelf aflas – door de gasten of de getuigen kunnen laten voorlezen. Ook zijn allusie op de huidige media-heisa rond de katholieke kerk en de reden waarom hij uitgetreden was, was misplaatst. Maar wij staken snel een tandje bij en kregen iedereen weer op de been met ‘Oh Happy Day’, ‘Joyful, joyful’, ‘Kumbaya’, ‘Ain’t no mountain high enough’, ‘Alegria’, ‘All you need is love’ en op speciaal verzoek van het koppel ‘Chapel of love’. Tijdens het kwartier voor de ceremonie hadden we de gasten al muzikaal opgewarmd en nu plukten Heidi en Joris hiervan de vruchten. De gelukkige blikken op de gezichten van beiden is onze grootste beloning! Veel geluk Heidi en Joris!

Comments are closed.

... aside ...