• Weg met de baas !

    Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie de gospeltoer op? En met je collega’s – met of zonder de baas – gospel zingen? Organiseer dan een Gospel Workshop met de authentieke muziek, microfoons en gospel choir robes en zorg zo voor de ideale teambuildingsessie! Sluit af met jullie eigen originele mini-concert!

  • Je bent jong en geraakt plots zanger !?

    Ook dit seizoen treden The Day by Day Gospel Singers op in alle Vlaamse steden op huwelijken, feesten en bedrijfsrecepties. Ben je tussen 22 en 66 en wil je je laten klaarstomen tot leadsinger of backing vocalist? Ga dan naar onze stemtestpagina. Want: “If you can walk, you can dance. And if you can talk, you can sing!”

Huwelijksviering

28.05.2015

Laurence en Olivier gaven elkaar hun ja-woord in het meest pittoreske kerkje in het meest pittoreske dorpje, Deurle nabij Sint-Martens-Latem. Bloemen, rozenblaadjes… aan elk detail werd gedacht. De familie en vrienden van het bruidspaar waren om ter mooist. En het koppel was gewoon een plààtje… Echt prachtig! The Day by Day Gospel Singers stonden scherp om opnieuw het beste van zichzelf te geven en de verzoeknummers te brengen die het koppel zelf had aangevraagd. Tot echter de parochiepriester op de proppen kwam… De klaarblijkelijk nog van vóór het Tweede Vaticaans Concilie daterende dominante kerkvader sleurde tijdens het zingen met fysieke bruutheid onze solozangeressen van het podium omdat ze op de door hem toegewezen plaatsen moesten blijven stilstaan en begon zelfs ostentatief het evangelie luidop te lezen terwijl onze zangers met – en in – de hele kerk ‘Oh Happy Day!’ aan het zingen waren. De man had duidelijk geen zin in de ontstane feestvreugde in wat zíjn kerk moest blijken te zijn. Dit was zowel erg beschamend voor het bruidspaar als storend voor hun familieleden, vrienden en gasten. En zelfs onze zangers waren hierdoor zichtbaar aangeslagen en minutenlang van hun à propos. Aanmoedigend applaus van het publiek moest de pil vergulden, maar de energieke sfeer van in het begin kwam niet meer terug en ook onze zangers konden nog hoogstens geremd het beste van zichzelf geven. De mooie complimenten van het publiek en van de familie van het bruidspaar achteraf over de zang en de ambiance voelden dus heel warm aan en staken iedere zanger weer een hart onder de riem. Al onze gelukwensen gaan uit naar Laurence en Olivier! En ons advies gaat uit naar ieder koppel om vooral je voorgangers heel goed te briefen over wat je wil bereiken tijdens je viering: sereniteit hand in hand met enthousiasme en een publiek dat meezingt én meeklapt! Een huwelijksviering om echt nooit meer te vergeten!

Comments are closed.

... aside ...