• Weg met de baas !

    Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie de gospeltoer op? En met je collega’s – met of zonder de baas – gospel zingen? Organiseer dan een Gospel Workshop met de authentieke muziek, microfoons en gospel choir robes en zorg zo voor de ideale teambuildingsessie! Sluit af met jullie eigen originele mini-concert!

  • Je bent jong en geraakt plots zanger !?

    Ook dit seizoen treden The Day by Day Gospel Singers op in alle Vlaamse steden op huwelijken, feesten en bedrijfsrecepties. Ben je tussen 22 en 66 en wil je je laten klaarstomen tot leadsinger of backing vocalist? Ga dan naar onze stemtestpagina. Want: “If you can walk, you can dance. And if you can talk, you can sing!”

Huwelijk

22.06.2016

De Sint-Bartelomeuskerk van Geraardsbergen is een voorbeeld van gotiek met zijn prachtige kooromgang en straalkapellen. Er was voor onze zangers helaas onvoldoende plaats vlakbij Isabelle en Ives, dus stonden we opgesteld achter de diaken, achter het altaar. Maar via intens visueel contact met het kersverse koppel en hun familieleden kwamen onze warme tonen helemaal over. ‘I say a little prayer for you’ en ‘If I needed you’ waren door hen aangevraagd, samen met ‘A wedding day’ en ‘Ain’t no mountain high enough’. En wij voegden daar ‘Joyful, joyful’, ‘Kumbaya’ en het steeds weer emotioneel pakkende ‘Onze Vader’ aan toe. Tijdens het kwartier vóór de viering, terwijl de gasten en famiilieden binnenkwamen, zongen onze zangers al ‘What a wonderful world’, ‘De roos’, ‘Summertime’ en a capella ‘I’m gonna sing’ en ‘Rock-a my soul’ met leadpartijen van Roma, Christel, Michèle en Marcel. Channice zette ‘Joyful, joyful’ en ‘Ain’t no mountain high enough’ in en onze frontman nam ‘You’ve got a friend’ en ‘Oh happy day’ voor zijn rekening. Aangezien de voorganger van deze viering diaken was en geen priester, zocht ik in het misboekje of het dan wel een kerkelijke huwelijksinzegening betrof of een louter een gebedsviering? Maar de drie huwelijksgeloften werden woordelijk door beide partners afgelegd en het kerkregister werd netjes ingeschreven én getekend. Dus stelde ik mij als theoloog de vraag of een diaken wel een sacrament mag bedienen, buiten dan het sacrament van het (nood)doopsel dat iedere leek mag toedienen? Een raadpleging van de Codex Iuris Canonici bracht opheldering: Het sacrament van het huwelijk wordt door beide partners aan elkaar gegeven door middel van hun ja-woord en de priester is hiervan (slechts) de kerkelijke getuige… én hij kan hiervoor de diaken afvaardigen. Interessant als toekomstige examenvraag 😉 We werden na onze muzikale bijdrage aan dit kerkelijk huwelijk onthaald op heerlijke broodjes en koffiekoeken, maar hadden toch stilletjes gehoopt op… Mattetaartjes! Een gemiste kans, Geraardsbergen! 🙂 Hartelijk gefeliciteerd, Isabelle en en Ives, met jullie huwelijk in het samenzijn met jullie kinderen, ouders, familieleden, vrienden en gasten. Maak er een heerlijk leven van samen!

Comments are closed.

... aside ...