• Weg met de baas !

    Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie de gospeltoer op? En met je collega’s – met of zonder de baas – gospel zingen? Organiseer dan een Gospel Workshop met de authentieke muziek, microfoons en gospel choir robes en zorg zo voor de ideale teambuildingsessie! Sluit af met jullie eigen originele mini-concert!

  • Je bent jong en geraakt plots zanger !?

    Ook dit seizoen treden The Day by Day Gospel Singers op in alle Vlaamse steden op huwelijken, feesten en bedrijfsrecepties. Ben je tussen 22 en 66 en wil je je laten klaarstomen tot leadsinger of backing vocalist? Ga dan naar onze stemtestpagina. Want: “If you can walk, you can dance. And if you can talk, you can sing!”

Huwelijk

6.03.2017

We ontvingen drie maanden op voorhand per mail hun verzoeknummerlijst… Làààng… Om ‘U’ tegen te zeggen. En we hebben vervolgens heel lang moeten onderhandelen met Annelies en Lander om tot 12 nummers voor hun viering te komen. Nog veel te veel want hun huwelijksmis duurde dan ook meer dan anderhalf uur. En dit op een erg warme dag in een overvolle maar wel zéér enthousiaste kerk in Melsbroek! Iedereen gebruikte het misboekje als waaier; je kunt je indenken hoe bij onze zangers het zweet hen langs de rug droop tijdens het zingen. Dit zag je echter niet dankzij onze prachtige, wijnrode gospel choir robes. Op ‘Circle of Live’ kwam het koppel binnen en op ‘Video Games’ en ‘I say a little prayer for you’ spraken ze hun huwelijksbeloften uit. Eigenlijk spraken ze deze niet uit, wij zongen ze voor hen. Heel origineel – hoewel ik betwijfel of de Codex Iuris Canonici dit aanvaardt als geldige geloften 😉 ‘L-O-V-E’ van Nat King Cole en ‘Feeling Good’ van Nina Simone behoorden tot de vele verzoekummers, samen met ‘Love on Top’ van Beyoncé als slotnummer. En de andere waren de overbekende gospelsongs uit Sister Act! die in geen enkele gospelviering mogen ontbreken. Het feestthema van het kersverse paar was ‘Hakuna Matata’ – No Worries! – en dat zag je ook. Geen poespas noch ceremonieel gedoe. De bruidegom en de suite in korte broek, gympies en sandalen en de dames in een luchtig zomerjurkje. Daardoor zat die sfeer er natuurlijk al zo goed in vanaf onze eerste noot! Allen Chiro-jongens en -meisjes, dus ook het (mee)zingen ging iedereen goed af. Bij het buitengaan, wachtte de ijskar iedereen op en ook wij genoten daarvan. Een deugddoend broodje en een thermoskan koffie zou evenwel welkomer geweest zijn; onze zangers komen van zo ver en zijn al twee uur op voorhand ter plaatse – en zijn na het optreden nog eens twee uur bezig om al het geluidsmateriaal af te bouwen en weer in de wagen te laden – dat ze na zo’n inspanning snakken naar een kop hete koffie en een verse sandwich. Voor onze toekomstige klanten, hou voor ogen:’Cantores amant humores!’

Comments are closed.

... aside ...