• Weg met de baas !

    Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie de gospeltoer op? En met je collega’s – met of zonder de baas – gospel zingen? Organiseer dan een Gospel Workshop met de authentieke muziek, microfoons en gospel choir robes en zorg zo voor de ideale teambuildingsessie! Sluit af met jullie eigen originele mini-concert!

  • Je bent jong en geraakt plots zanger !?

    Ook dit seizoen treden The Day by Day Gospel Singers op in alle Vlaamse steden op huwelijken, feesten en bedrijfsrecepties. Ben je tussen 22 en 66 en wil je je laten klaarstomen tot leadsinger of backing vocalist? Ga dan naar onze stemtestpagina. Want: “If you can walk, you can dance. And if you can talk, you can sing!”

Huwelijk

9.08.2018

Waarschijnlijk ons leukste optreden dit jaar was dat op het huwelijk van Anne en Alexander. En dit dankzij zeven factoren. Ten eerste hadden beiden alle vertrouwen in onze keuze qua setlist. Ze wilden een gospelkoor tijdens hun huwelijksviering in Hombeek en dus boekten ze The Day by Day Gospel Singers en lieten ons vervolgens volledig vrij in onze nummerkeuze. Op basis van ons voorgesprek met het koppel en hun misboekje kwamen we tot de ideale mix van uptempo gospelhits en meer ingetogen of juist heel romantische nummers. Ten tweede kon een van onze leadzangeressen er vandaag helaas niet bij zijn en moesten we bijgevolg haar zangpartijen verdelen onder de andere zangers. Close harmony nummers zo maar eventjes herverdelen qua stempartij doe je niet op  één avondje; daar kwam dus flink wat repeteren bij kijken. Maar het is ons gelukt! Ten derde is de Sint-Martinuskerk in Hombeek een zalige compacte kerk; we hadden daardoor een superclose contact met iedereen van ons publiek. Én er was nauwelijks galm 😉 . Ten vierde zijn Anne en Alexander heel spontane en jonge mensen. De kerk zat dus afgeladen vol met dezelfde spontane en jonge mensen. In smoking met strik en jurkjes weliswaar. Maar eager to dance and to sing! Ten vijfde was de diaken van dienst zelf ook nog jong en stond hij heel letterlijk en figuurlijk heel dicht bij zijn toehoorders; de samenwerking met ons verliep even vlot. Ten zesde stonden onze zangers zodanig op scherp dat ze auditief en visueel heel sterk steun zochten bij elkaar. Het effect daarvan was dat onze samenzang supermooi, synchroon en pakkend binnenkwam bij iedereen. Ten zevende waren de ouders, de kerkverantwoordelijken en de mensen aangesteld voor onze catering zo lief en open voor elk van onze logistieke voorstellen dat al onze zangers heel relaxed en ‘chill’ aan hun vocal warming-up en kwartier-op-voorhand-muzikaal-verwelkomen-van-onze gasten konden beginnen en de gasten in de kerk al vanaf het begin laaiend enthousiast waren en zelfs steeds enthousiaster werden. En spontaan applaudiseerden voor onze solisten, meeklapten en meezongen met ‘Oh happy day!’ en het vervolgens gierend uitbrulden toen Christel bij haar inzetten van ‘Love will keep us together’ als een rasechte cougar op de schoot van piepkuiken Alexander kwam zitten. En daarom kom je als koorleider na zo’n dag moe maar héél voldaan thuis! Dank je Anne en Alexander! Slaap lekker. Straks. Na jullie avondfeest 😘

Comments are closed.

... aside ...