• Weg met de baas !

    Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie de gospeltoer op? En met je collega’s – met of zonder de baas – gospel zingen? Organiseer dan een Gospel Workshop met de authentieke muziek, microfoons en gospel choir robes en zorg zo voor de ideale teambuildingsessie! Sluit af met jullie eigen originele mini-concert!

  • Je bent jong en geraakt plots zanger !?

    Ook dit seizoen treden The Day by Day Gospel Singers op in alle Vlaamse steden op huwelijken, feesten en bedrijfsrecepties. Ben je tussen 22 en 66 en wil je je laten klaarstomen tot leadsinger of backing vocalist? Ga dan naar onze stemtestpagina. Want: “If you can walk, you can dance. And if you can talk, you can sing!”

Huwelijk

25.04.2016

De Sint-Lambertuskapel op de Leuvense Campus Arenberg brengt heerlijke herinneringen met zich mee voor mij als dirigent… Piepklein, maar oh zo mooi! Stoer met zijn 13-de eeuwse dikke Romaanse zuilen, middenin het park, bovenop de heuvel. En rondom in glas zodat je de groene natuur van buiten rechtstreeks binnen in je viering komt. Prachtig! De voorganger was Jacques Haers s.j., eveneens een oude bekende en ik zag zelfs een klant van mij met zijn echtgenote én oud-leerlingen in de kapel zitten. Ook Steven, de bruidegom, is een oud-leerling van onze couturière, samen met zijn broer en zus. We stonden door de beperkte ruimte heel dicht tegen elkaar (zelfs op elkaar) 😉 maar dat gaf een heel speciale interactie tussen onze zangers en ook tussen ons en ons publiek; we zaten immers bijna op hun schoot… Hoe kon het dan ook anders dan dat iedereen al rechtstond voordat wij het hen konden vragen? En dat iedereen opnieuw rechtveerde, zelfs toen we er niet om vroegen. 😉 ‘Kumbaya’ was door het koppel zelf aangevraagd en verraste iedereen toen het als slotlied overging in onze opzwepende house-versie. Het verloor dan wel zijn bedoeling van slotlied… want niemand wilde al de kapel verlaten. Ze bleven klappen en meezingen! Dus brachten we gewoon nog een bisnummer! Jacques vroeg zich achteraf luidop grappend zelfs af ‘of de 13-de eeuwse constructie hiertegen wel was bestand?’ Evita is een beeldschone bruid en werd geflankeerd door zes in oud-roze gedrapeerde bruidsmeisjes. En aan de kant van Steven stonden zes stoere ‘best men’ in koningsblauw met een roze effectje. De hypermoderne (gebloemde… écht Steven!?) schoenen van de bruidegom stalen de show en gaven perfect de beoogde sfeer weer: mooi, sereen, ingetogen en klassevol… Maar met een flinke knipoog. De fijne en moderne homilie van pastoor Haers hand-in-hand met onze gospelzang zorgden hiervoor. Ik dank onze zangers voor hun enorme inspanning op een heel bijzondere en emotionele dag. We hebben supermooi samen gezongen, ingespeeld op wat er op dat moment gebeurde, de partijen heel mooi onder elkaar verdeeld en uit volle borst én met de juiste emotie ieder nummer gebracht. En dàt wil ons publiek horen en zien: oprechtheid en echtheid. Geen nep, maar passie, rechtstreeks uit het hart! En daar stààn The Day by Day Gospel Singers voor. Zonder compromis en met alle neuzen in dezelfde richting. Onze dank gaat tenslotte uit naar het koppel en hun ouders voor het heerlijke etentje dat ons na zo’n superoptreden werd aangeboden. Want: ‘Cantores amant humores!’

Comments are closed.

... aside ...