• Weg met de baas !

    Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie de gospeltoer op? En met je collega’s – met of zonder de baas – gospel zingen? Organiseer dan een Gospel Workshop met de authentieke muziek, microfoons en gospel choir robes en zorg zo voor de ideale teambuildingsessie! Sluit af met jullie eigen originele mini-concert!

  • Je bent jong en geraakt plots zanger !?

    Ook dit seizoen treden The Day by Day Gospel Singers op in alle Vlaamse steden op huwelijken, feesten en bedrijfsrecepties. Ben je tussen 22 en 66 en wil je je laten klaarstomen tot leadsinger of backing vocalist? Ga dan naar onze stemtestpagina. Want: “If you can walk, you can dance. And if you can talk, you can sing!”

Optreden Culturele Gezinsfietstocht

22.08.2016

Berlare organiseerde zijn jaarlijke Cul-Toer-Tocht en The Day by Day Gospel Singers waren erbij! Honderden uitgelaten fietsers genoten van wat alweer een heerlijke zomerweek beloofde te worden en streken neer in de prachtige Sint-Martinuskerk waar ze werden onthaald op twee muzikale sets met uptempo gospelnummers, ingetogen sfeersongs en stevige meezingers. We vingen ingetogen aan – dat mag ook wel als je zo’n non-stop set moet zingen – en vlotjes waren alle stemmen getuned en in harmonie met onze begeleidingsmuziek. Zo harmonieus als het kon tenminste, want wat een echo (‘rotgalm’ zeggen wij zangers dan 🙂 ) produceerde dat firmament! En daardoor was het net iets te luid voor sommigen op de eerste rij (die natuurlijk zelf vlak vóór de luidsprekers waren gaan zitten 🙂 ) en misschien net niet luid genoeg voor enkelen op de laatste rij van de kerk… Hoewel het publiek op die eerste rijen juist héél enthousiast ‘Oh happy day!’ meeriep… en die op de laatste rijen eigenlijk ook! De mensen hadden er gewoon overduidelijk zin in en toonden met hun warm applaus al hun bewondering, waardering en respect voor onze zangers die onder hun gospel choir robes het zweet in gootjes voelden stromen. Slechts een kwartiertje pauze scheidde de eerste groep gezinsfietsers van de tweede en dus vlogen we er om 16u45 opnieuw in met een tweede set van alle klassiekers uit Sister Act 1 en 2. Marcel vergat in zijn enthousiasme een strofe te zingen bij ‘Stand by me’ en ik liet iedereen een tel te vroeg beginnen bij het slot van onze uptempo-versie van’Kumbaya’, maar dat kon de pret in de kerk niet drukken! We werden vooraf en achteraf professioneel onthaald in het Kasteel van Berlare en fijn getrakteerd door Linda van de gemeente, en haar collega Leen zorgde voor de logistieke afhandeling en organisatie van onze boeking. Dank je beiden, ook aan de wit-bebaarde heer (wij keken spontaan rond, zoekend naar Rudolph the red-nosed reindeer 🙂 ) van de kerkfabriek, voor al jullie superlieve zorgen! Tot volgend jaar, tot ‘Berlare CulToert!’

Comments are closed.

... aside ...