• Weg met de baas !

    Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie de gospeltoer op? En met je collega’s – met of zonder de baas – gospel zingen? Organiseer dan een Gospel Workshop met de authentieke muziek, microfoons en gospel choir robes en zorg zo voor de ideale teambuildingsessie! Sluit af met jullie eigen originele mini-concert!

  • Je bent jong en geraakt plots zanger !?

    Ook dit seizoen treden The Day by Day Gospel Singers op in alle Vlaamse steden op huwelijken, feesten en bedrijfsrecepties. Ben je tussen 22 en 66 en wil je je laten klaarstomen tot leadsinger of backing vocalist? Ga dan naar onze stemtestpagina. Want: “If you can walk, you can dance. And if you can talk, you can sing!”

Uitvaart

13.09.2019

Dat The Day by Day Gospel Singers heel kort op de bal kunnen spelen, blijkt wel uit de voorbije week. Bernarda, 77 jaar en moeder van Gert en Ilse, overleed en haar kinderen vroegen ons om de zang te verzorgen tijdens haar uitvaartplechtigheid. Short notice dus, zoals bij iedere uitvaart, en met heel wat Nederlandstalige verzoeknummers die zelfs niet alle in ons repertoire – van nochtans meer dan 1.000 nummers – zaten: ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Gordon, ‘De Roos’ van Ann Christy, ‘Waarheen, waarvoor?’ van Mieke Telkamp, ‘Iemand als jij’ van Barbara Dex, ‘1 minuut met jou’ van Jan Smit, ‘Hallelujah’ van Milk and Honey, ‘Onze Vader’ en ‘Ave Maria’. Gert en Ilse drongen erop aan dat we ons aan deze nummers zouden houden dus dan schieten The Day by Day Gospel Singers – uit respect voor de wensen van de overledene en de loyauteit van de klant – graag in gang natuurlijk! De repetitie van donderdagavond en het weekend gingen op aan het afmixen van de backingtracks, het uitschrijven van de meerstemmigheid en het inoefenen van de teksten en zanglijnen. Gelukkig mag je op een uitvaart met een pupiter voor je zingen, want bij een gospelconcert zou dat niet waar zijn! De dankbetuigingen en felicitaties van zowel de kinderen, vader-weduwnaar, familieleden en vrienden kwamen warm bij onze zangers binnen; net zo warm als onze zang klonk, zei men. Heerlijk om dat te kunnen doen voor deze mensen op hun moeilijke dag! Gehaast aan de koffietafel – want onze zangers moesten weer naar hun werk in de namiddag – genoten we van een kop koffie en de heerlijkste verse broodjes en koffiekoeken ooit! Dank je voor de perfecte organisatie, Ilse en Gert, en onze steun en sterkte in deze moeilijke dagen.

Comments are closed.

... aside ...