• Weg met de baas !

    Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie de gospeltoer op? En met je collega’s – met of zonder de baas – gospel zingen? Organiseer dan een Gospel Workshop met de authentieke muziek, microfoons en gospel choir robes en zorg zo voor de ideale teambuildingsessie! Sluit af met jullie eigen originele mini-concert!

  • Je bent jong en geraakt plots zanger !?

    Ook dit seizoen treden The Day by Day Gospel Singers op in alle Vlaamse steden op huwelijken, feesten en bedrijfsrecepties. Ben je tussen 22 en 66 en wil je je laten klaarstomen tot leadsinger of backing vocalist? Ga dan naar onze stemtestpagina. Want: “If you can walk, you can dance. And if you can talk, you can sing!”

Uitvaart

22.10.2019

‘Kunnen jullie Ain’t no mountain high enough zingen? En Oh happy day? En Simply the best van Tina Turner?’ – ‘Uiteraard.  Wanneer en voor welke gelegenheid?’ – ‘Nu zaterdag. Op de uitvaart van mijn echtgenoot’. Toen keken we even op. Want sta maar eens onbeweeglijk stil als gospelkoor op deze toch wel luidere muziek en maak dat dan als vertolker maar eens niet feestelijk, vrolijk, voor iedereen in de overvolle kerk enthousiasmerend en stimulerend. Maar dat was hoe Christof het zou hebben gewild, verzekerde Dominique ons. Uit de afscheidsgroeten van zijn weduwe, kinderen, moeder, broers, zussen, collega’s en klanten bleek zijn warmte, charisma en eloquentie. Als bestuurslid van diverse service clubs in Deinze, politicus, organisator van vele evenementen en apotheker in Geraardsbergen en vaak te vinden bij zijn moeder in Viane, was hij wijd bekend en geliefd. De prachtige Onze-Lieve-Vrouwkerk was al voor ons geopend toen onze mensen om 8u30 voor de viering van 11u00 arriveerden met een volle materiaalwagen aan geluidsmateriaal. Het uitladen, opstellen en soundchecken neemt toch minstens een dik uur in beslag. En daarna konden onze zangers inzingen en de akoestiek uittesten. ‘My way’, ‘I say a little prayer for you’, ‘God only knows’, ‘Hallelujah’ en ‘Stand by me’ maakten deel uit van de verzoeknummers van Christof, bij monde van zijn gezin. En met ‘Purple rain’ moesten we de viering inzetten en werd Christofs kist aangedragen. Het werd zelfs voor onze zangers eventjes emotioneel toen we allen rond zijn kist het ‘Onze Vader’ zongen, hem de zegen gaven en op zijn weg zetten. Op de noten van ‘Oh happy day’ bracht iedereen in de kerk de laatste groet. Die laatste noot én het aanwezige volk in de kerk bleef nog een half uur nagalmen…

Comments are closed.

... aside ...