• Weg met de baas !

    Wil je met je vereniging, bedrijf of organisatie de gospeltoer op? En met je collega’s – met of zonder de baas – gospel zingen? Organiseer dan een Gospel Workshop met de authentieke muziek, microfoons en gospel choir robes en zorg zo voor de ideale teambuildingsessie! Sluit af met jullie eigen originele mini-concert!

  • Je bent jong en geraakt plots zanger !?

    Ook dit seizoen treden The Day by Day Gospel Singers op in alle Vlaamse steden op huwelijken, feesten en bedrijfsrecepties. Ben je tussen 22 en 66 en wil je je laten klaarstomen tot leadsinger of backing vocalist? Ga dan naar onze stemtestpagina. Want: “If you can walk, you can dance. And if you can talk, you can sing!”

Verjaardagsfeest 75 jaar

14.03.2019

Zanger Eddy vierde vandaag zijn 75ste verjaardag. Het moest een totale verrassing voor hem worden, maar schijnbaar had hij zijn vrouwtje al uitgehoord en al flink wat informatie over ons verrassingsoptreden losgepeuterd. Aan de wand in zijn muziekkamer hingen zijn singles. Toen ik kind was, stond Eddy namelijk al op de bühne. En vandaag mochten wij hem eren. Samen met zijn vrouw, familieleden, vrienden en buren zetten The Day by Day Gospel Singers een show neer van jewelste! In hun living, tussen de beide huishonden en de pakweg 35 gasten, helaas bijna alle rokers, funest voor onze delicate zangstemmen. De buren waren er gelukkig ook want op een bepaald moment gaf de geluidsmeter 91 dB aan! Halverwege onze act lieten we Eddy tussen ons in komen en zongen we met hem twee hits van weleer: ‘You’ve lost that loving feeling’ en ‘Green, green grass of home’. De zoetgevooisde stemmen van The Day by Day Gospel Singers begeleidden hem naar een ongekend muzikaal hoogtepunt. Een hoogtepunt dat bijna voorbijgestoken werd door het nieuws dat Eddy mag deelnemen aan de derde ronde van ‘The Voice Senior’, maar zijn zwakke knieën laten het hem helaas niet meer toe. Van vervolgens gospelhits gingen we over in een medley van The Andrews Sisters en namen onze leadzangeressen het voortouw met ‘I dreamed a dream’ uit Les Misérables. Een spontaan applaus zwol aan toen Roma nog maar de eerste noot daaruit zong. En toen met ‘Burning love’ en ‘Proud Mary’ de sfeer er helemaal inzat en het feestgedruis overliep in discogedram inclusief rookpluimen en lichteffecten deden onze zangers er een flinke schep bovenop door de stemming heel carnavalesk te maken met ‘Leef!’ van André Hazes jr. Van daaraf nam Eddy het over met zijn karaokeset en zijn honderden nummers tellend repertoire. Nadat onze zangers alles hadden ingepakt en ingeladen, genoten we nog van het heerlijkste dessertenbuffet en vatten we de terugreis aan. Vreemde baan wel, die Luikersteenweg. Vooral op dat nachtelijk zaterdaguur. Dat is mij dunkt de enige Vlaamse weg waar men een minimumsnelheid zou moeten opleggen in plaats van een maximumsnelheid. Iedere wagen remt daar namelijk onvoorspelbaar af en maakt zelfs ter plaatse linksomkeer om het vrouwelijk schoon op de Chaussée d’Amour van dichtbij te bekijken. Weer iets nieuws geleerd! 😉

Comments are closed.

... aside ...